Menu

CrossCycle 


De eerste fietsapp in Nederland die zorgt dat fietsers sneller, zonder oponthoud en comfortabel door kunnen rijden.


De uitdaging


De huidige infrastructuur in Nederland biedt te weinig ruimte voor de snelle ontwikkelingen rondom fietsers. Steeds meer auto-forensen gebruiken de fiets als een structureel alternatief voor de auto. Een ontwikkeling die veel gemeentes willen aanmoedigen, omdat fietsen beter is voor mens en milieu. Zo ook de gemeente Tilburg. 

De oplossing 


Dynniq ontwikkelde een app die fietsen leuk en efficiënt maak: CrossCycle. De CrossCycle-app werkt als een detectiemiddel: als een fietser met de app het kruispunt nadert, wordt de groentijd zoveel mogelijk verlengd of springt het verkeerslicht sneller op groen, zodat de fietser niet hoeft te stoppen. Als het systeem een groep fietsers detecteert, krijgt de groep zelfs prioriteit op het overige verkeer. De telefoon blijft ondertussen gewoon veilig in de jas of tas. Wel krijgt de fietser via een knipperend licht langs het fietspad de bevestiging dat de fietser is gezien en dat de verkeersregeling daar rekening mee houdt.

Het resultaat  


De app wordt mogelijk geïntegreerd met de B-riders-app van de provincie Noord-Brabant. Het doel is om veel meer kruispunten te voorzien van deze functionaliteit en daarmee het fietsverkeer in Brabant breed te stimuleren